despre fonturi, grafică, design și layout

Alege un browser web decent

ban-browserPoate ai observat sau poate nu dar un lucru este cert: un site se vede cu diferit pe orice browser web și pe orice sistem de operare.

Am făcut o serie de print screen-uri pe diverse browsere și pe 2 sisteme majore de operare: Windows XP și Mac OS X Leopard. Vista nu am avut la îndemână, Linux am considerat că nu este așa de folosit și oricum cei mai mulți folosesc Firefox care teoretic este la fel ca și pe celelalte sisteme.

Concluzia a fost (din nou) că Mac-ul când este vorba de fonturi și afișare pe ecran rămâne foarte bun, iar Safari inclusiv pe Windows rămâne campion. Firefox este deasemenea o alegere foarte ok.

Windows-ul rămâne neplăcut privirii prin sharpness-ul exagerat (parcă e prea ascuțit totul, taie retina) iar Internet Explorer, chiar și la versiunea 7 rămâne un browser depăsit tehnic. Pe Vista nu știu sincer cum arată, dacă este cineva doritor îl invit să ne trimită un print screen.

Noi, oamenii moderni, rămânem pe Mac cu Safari sau Firefox. Dacă mai sunteți în epoca de piatră cu Internet Explorer vă sfătuiesc să urcați pe scara tehnologică pentru o experiență web corespunzătoare.

Spreadfirefox Affiliate Button

get-safari1

În următoarea perioadă voi publica un articol despre randarea fonturilor pentru ecran care va explica tehnic exemplul vizual din aceasta postare.

Până atunci iată mai jos imaginile în format galerie cu thumbnail-uri de înainte și înapoi + descrieri; de asemenea galerie desfășurată aici.

Reclame
  1. Ar fi interesant daca ati face capturi si pe Ubuntu, pentru o comparatie mai buna. Sunt cateva browsere si pe aceasta distributie de Linux, ca si Midori (foloseste WebKit-ul), Firefox si Epiphany (versiunea actuala foloseste Gecko dar se pregateste o varianta bazata pe WebKit).

  2. Stiu că ar fi interesant, dar nu am la îndemână nici o distribuție de Linux instalată. Dacă îmi trimiți ceva print-screen-uri le voi posta cu cea mai mare plăcere aici, ca sa le putem compara.
    Mersi de comentariu și aștept și alte sugestii.

  3. Pentru cei care vor să vadă cum arată un site pe diverse browsere (în scop de webdesign sau nu) vă recomand: http://browsershots.org. Screen-shot-urile de mai sus sunt făcute manual, dar poate nu aveți mereu timpul sau răbdarea necesară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: